Ethiek in het sociaal domein
Introductie

Introductie

Op deze website vind je de video's, muziek, en documenten waarnaar wordt verwezen in Ethiek in het sociaal domein. Ook kun je hier oefenen met begrippentrainers en je zelf uitdagen met verdiepende vragen. 

Webinar over goed hulpverlenerschap in een multiculturele context

De populatie hulpvragers en professionals in het sociaal domein wordt steeds diverser. Werken met belangrijke kernwaarden als oprechte aandacht, moed en respect, is een teken van goed hulpverlenerschap. De vraag is of dit voldoende is bij hulpvragers met een niet-westerse achtergrond. Youssef Azghari en Rutger van Eijken gingen hierover op dinsdag 13 april met elkaar in gesprek. U kunt de opname hieronder terugkijken.

 

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Youssef scheef hierover de uitgave Diversiteit in het sociaal domein en Rutger de uitgave Ethiek in het sociaal domein.

 

Vragen en antwoorden

Tijdens het webinar zijn er veel interessante vragen gesteld in de chat. Deze worden in onderstaand bestand door de auteurs behandeld. 

Tip: deze website werkt wel op systemen met een smal scherm zoals een smartphone, maar je kunt hem beter gebruiken op een computer of tablet.

Hint: this website does work on a smartphone screen, but we recommend that you use a computer or tablet.